Malm 100 - Naturlig impregnert- Det beste av norsk furu

Malmfuru tas ut fra midten av tømmerstokken hvor trevirket er så mettet av harpiks at det er ferdig impregnert fra naturens side. Dermed får råten rett og slett ikke tak i treet.
Den naturlige impregneringen gjør at den kan brukes i ubehandlet tilstand og monteres med en gang, uten bearbeiding gjennom kjemiske prosesser som kan være skadelige for miljøet.

I løpet av 4-5 år vil treet få en naturlig, sølvgrå patina. Ønsker man den jevne gråfargen på overflaten umiddelbart, kan Moelven levere produktet behandlet med jernvitrol.

Malmfuru har lange tradisjoner her til lands - og velger du utendørs kledning i malmfuru fra Moelven får du en VAKKER GRÅ FASADE med lite vedlikehold og lang levetid.

Malmfuru er kortreist og miljøvennlig

Ved å benytte norske trær i norske prosjekter får man et lavere klimaavtrykk enn ved importerte materialer med lang transportvei. Norsk malmfuru inneholder ingen kjemiske stoffer, og er både kortreist, miljøvennlig og helsevennlig!

 

Malmfuru med 100 % kjerneved

Kjerneved er den innerste delen av trestammen, og her er treet så mettet av harpiks at du får et fasademateriale som er ferdig impregnert fra naturens side. Dette er noe av grunnen til at stavkirkene våre holder seg år etter år. Malmfuru er nemlig brukt i konstruksjon av stavkirkene i Norge, men også vikingene brukte malmfuru til å bygge båtene sine.

  • Malm 100 er Moelven sitt produktnavn på malmfuru

  • Moelven er de første til å produsere et furuprodukt av 100 % kjerneved 

  • Malm 100 produseres og leveres i alle mulige standardprofiler og dimensjoner

  • Montering og vedlikehold

  • Malm100 kan stå ubehandlet, og produktet vil få en sølvgrå patina innen 4-5 år. Behandler man materialet med jernvitrol vil produktet få dette utseende umiddelbart. Ønskes en annen patina, kan man bruke fasadeoljer fra OSMO som kun trenger å påføres med ett strøk. Malm100 kan stå ubehandlet fordi materialet er nesten garantert 100% malm. Ubehandlet trevirke kan allikevel ved behov vedlikeholdes med rensede og miljøvennlige produkter fra produsenter som Jotun eller Osmo.

 

Slik monterer du utvendig kledning:

Ta kontakt for info og pristilbud !
  • w-facebook

Sedertre AS

Org.nr 917 936 145

Søgårdåsen 19, 1642 Saltnes

E-post: post@sedertre.no

Telefon: 919 07 610

​© 2020 Sedertre AS.